KÄYTTÖOHJEET    RESEPTIT    VARAAMINEN    VUOKRAEHDOT    VUOKRASOPIMUS     LINKIT     HISTORIA

 
 

Kytkentä: Valittavana 3 erilaista ajoneuvoon kytkentä vaihtoehtoa:

1. normaali henkilö/pakettiauton 50 mm vetokoukkuun sopiva vetokita

  1. 2. kuorma-auton vetokitaan sopiva 50 mm vetosilmukka

  2. 3. traktoriin sopiva 76 mm vetosilmukka


Sähköjärjestelmä: 12v perinteinen 7-napainen pistoke (+ adapteri 13-napaiselle uudemmalle autolle), mahdollisuus vaihtaa myös 24 v. polttimot).


Soppatykin mitat: pituus 400 cm, leveys 175 cm, korkeus 175 cm


Paino: 470 kg, aisapaino 50 kg.


Varmista vetoauton rekisteröintitodistuksesta että jarruttoman perävaunun suurin sallittu massa on vähintään 470 kg tai enemmän.


Vaadittu ajokortti

B-kortilla saa kuljettaa korkeintaan 3500 kg painavia henkilö- ja pakettiautoiksi rekisteröityjä ajoneuvoja ja 4250 kg painavia ajoneuvoyhdistelmiä, joiden perävaunun kokonaismassa ei ylitä 750 kg. Mikäli vetoauton kokonaismassa on alle 3500 kg niin saat vetää Soppatykkiä B-kortilla.


https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/perakarryn-vetaminen-autolla


Hinausnopeus

Armeijan ohjeistuksen mukaan maksimi hinausnopeus on 60 km/h mutta lain mukaan soppatykki on O1-luokan ajoneuvo (Kevyt perävaunu) joten hinaamisen maksiminopeus on lain puitteissa 100 km/h.


https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/perakarryn-vetaminen-autollaVakuutus

Soppatykillä on pelkkä liikennevakuutus joka korvaa mahdollisesti toiselle osapuolelle aiheuttamasi vahingot mikäli tykki irrallaan aiheuttaa vahinkoa (jos tykki on kiinni autossa, niin auton liikennevakuutus korvaa), mutta se ei korvaa soppatykin mahdollista vaurioitumista, vaan näistä vahingoista olet vuokrasopimuksen mukaan korvausvelvollinen.


Soppatykki.net   kilpipaja (ät) gmail (dot) com

 

Veturin vaatimukset